L'assassinat i violació d'una monja a São João da Madeira, en el centre de Portugal, ha generat indignació i crítiques al país, on el bisbe de Porto arriba a acusar avui la Justícia de fallar per complet.

Sor Maria Antónia, una monja de 61 anys, va apropar amb cotxe a la seva casa un home que, després d'oferir-li cafè, la va convèncer per entrar a l'habitatge.

Una vegada dins i després de negar-se a tenir sexe amb ell, l'home la va escanyar i posteriorment va mantenir relacions sexuals amb el cadàver.

El presumpte autor dels fets, un toxicòman de 44 anys amb antecedents per violació, segrest i tràfic d'estupefaents, va quedar detingut hores després per la Policia Judicial.

Havia sortit de presó tres mesos abans

Segons mitjans locals, havia sortit de presó tres mesos abans i des d'aleshores havia protagonitzat dos intents de violació.

Malgrat que dies abans de l'assassinat de la monja s'havia emès una ordre de captura, les autoritats encara no li havien localitzat i detingut, el que ha provocat fortes crítiques a Portugal, especialment al si de l'Església.

"El sistema judicial va fallar per complet"

"El sistema judicial va fallar per complet. Segons les versions dels mitjans locals, van ser precisos dos intents de violació, juntament amb seus antecedents criminals, perquè s'emetés una ordre de captura del malfactor," va escriure aquest dimarts el bisbe de Porto, Manuel Linda.