El jurat del judici popular celebrat aquesta setmana a Las Palmas de Gran Canària contra un home de 30 anys acusat de matar la periodista argentina Lorena Mazzeo, de 34 anys, ha declarat culpable d'assassinat al militar destinat a Fuerteventura quan van succeir els fets, l'octubre del 2016. L'acusat al·lega un "desgraciat accident" durant la pràctica d'un joc sexual que "se li'n va anar de les mans".

Van trobar el seu cos a l'interior de la banyera, amb el cordó de la dutxa al coll

 

La jove va ser trobada morta a la seva casa de Puerto del Rosario, on els bombers van localitzar el seu cos a l'interior de la banyera, amb el cordó de la dutxa al coll i sense més signes exteriors de violència. Davant d'aquesta situació, els agents van poder desxifrar les trucades i missatges dels mòbils de la periodista, la qual cosa els va permetre esbrinar que l'última persona que va estar amb ella va ser F.D.C. Això va motivar que la Policia Nacional tingués controlat, durant un temps, en militar, obtenint noves pistes i detenint-lo finalment.

La detenció del presumpte assassí, un jove natural de Valladolid, veí de la localitat d'Aldeamayor de San Martín i que en aquell moment es trobava destinat al Regiment militar Sòria 9, en Puerto del Rosario, es va produir, per tant, dos mesos després dels fets, ja que els investigadors no van trobar violència al domicili, ni al cos de la dona.

Va robar el mòbil, l'iPad, els llençols, les claus i va tallar l'internet

El que sí que van percebre els investigadors és que havien desaparegut els mòbils, el iPad, els llençols, les claus de l'habitatge i que els cables del router de l'ordinador estaven tallats. Així, la tesi de la defensa que la mort de la dona es va deure a un "desgraciat accident" durant la pràctica d'un joc sexual que "es va escapar de les mans", no ha estat creguda pel jurat.

"S'enrotllava la mànega de la carxofa de la dutxa al coll i teníem sexe així"

 

Tanmateix, el mateix acusat ha incidit que ambdós mantenien relacions sexuals a la casa d'ella en aquesta localitat i van practicar un "joc sexual", que consistia que "ella s'enrotllava la mànega de la carxofa de la dutxa al coll i tenien sexe així, mentre corria l'aigua", a la vegada que li demanava a l'ara acusat que estrenyés, versió que desmunten els facultatius amb l'explicació donada anteriorment.

A més, els facultatius han exposat que "el cos no presentava cap tipus de cops, ni als genolls, ni als colzes, ni a la cara, que tenia braquets i que no presenta cap lesió interna a la boca. Per la posició en què es trobava el cos, així com la posició elevada dels peus, no va poder desmaiar-se, ni caure, no responent a una caiguda natural, i havia d'estar inconscient, ja que no hi va haver caiguda a la dutxa".