A primera hora d’aquest matí, els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís. A les 6:10, quan començava el dia més màgic per a moltes famílies, el dia de Reis, el domicili de Mónica Linde i Rubén Darío a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) es tenyia de sang.

Els Mossos confirmaven la mort de la Mónica, de 28 anys, i de la seva filla, la Ciara, de només 3 anys. L’assassí hauria estat el pare, Rubén, de 27 anys. Els veïns han estat els qui han trucat al 112 alertant del doble crim, al carrer del Mestre Joan de Corrales, 47.  

Investigació oberta

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra s'ha fet càrrec del cas que es troba sota secret de sumari per ordre del Jutjat d'Instrucció número 3 d'Esplugues de Llobregat.

De moment, se’n saben poques coses. Tal i com informa El Periódico de Catalunya, diversos testimonis expliquen que entre les dues i les tres de la matinda van sentir crits al carrer, just davant del bloc de pisos on es va produir el doble assassinat. Dos homes s'estaven barallant i un d'ells era el principal sospitós que després va entrar a casa.

No hi havia antecedents de violència masclista 

La Mónica i el Rubén ja no eren parella, tot i que vivien al mateix pis, però ja havien iniciat els tràmits de la separació. Segons El Periódico, la parella vivia de lloguer en aquest pis del carrer del Mestre Joan de Corrales des de feia tres anys, s'hi van instal·lar poc abans del naixement de la Ciara. 

Ara per ara es desconeixen els motius que han fet que el noi, de 27 anys, hagi assassinat, presumptament, la seva exparella i la filla. No hi havia antecedents judicials de violència masclista i els veïns del replà no sospitaven que la dona patís maltractaments.

Rubén ha estat detingut al mateix domicili i traslladat a un centre hospitalari ja que presentava lesions que s’havia fet ell mateix. Està previst que en els pròxims dies passi a disposició judicial.

Primer cas de violència masclista el 2020

La Mónica i la Ciara són les dues primeres víctimes de violència masclista a Catalunya i en el conjunt d'Espanya.

Aquest doble assassinat ha commocionat els veïns d’Esplugues de Llobregat que aquest migdia s’han concentrat davant l’ajuntament per fer cinc minuts de silenci en record de la Mónica i la Ciara.

També s’han succeït les condemnes i les mostres d’indignació i horror per aquest crim. A mig matí ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, a través del seu compte de Twitter.

També el president del Govern, Pedro Sánchez, ha lamentat la terrible notícia i ha mostrat el seu condol a la família.