La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts al matí un jove que dissabte va atracar el convent de Santa Clara a Úbeda, Jaén. L'home va agredir una monja de clausura i li va robar uns 30 euros que les religioses havien recaptat venent dolços.

El jove detingut és un conegut delinqüent de la zona que es va identificar des del primer moment. Està acusat d'un presumpte delicte de robatori amb força, i roman en dependències policials d'Úbeda.

Va intentar estafar les monges

Els fets van passar dissabte al migdia, sobre dos quarts de quatre de la tarda, al convent de les clarisses. Un jove va trucar a la porta del convent amb l'excusa que venia a lliurar un xec de 1.500 euros procedent d'una gala benèfica, encara que, per poder lliurar-l'hi, les monges li havien de donar 160 euros.

La monja no li va obrir la porta i li va dir que marxés perquè no estaven interessades. Pocs minuts més tard, el jove va tornar a trucar a la porta del convent. Després d'uns minuts de conversa per guanyar-se la confiança de la religiosa, aquesta va entreobrir la contraporta i el jove la va empènyer i va entrar, per la força, a l'interior.

Es va emportar 30 euros

Una vegada dins, el presumpte lladre va tirar la monja a terra i la va agafar pel coll mentre li demanava insistentment els diners. Finalment, la monja va aconseguir convèncer-lo que la deixés aixecar-se per lliurar-li la caixa amb la recaptació procedent de la venda de dolços. Així, l'agressor va poder emportar-se uns 30 euros i va abandonar el convent.

Després de la denúncia i la declaració de la monja, la policia va identificar de seguida el presumpte atracador, i aquest dimarts, tres dies després, ha estat detingut.