Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou assalt violent relacionat amb el tràfic de drogues, concretament de marihuana, en una casa ocupada a Corbera de Llobregat (Baix Llobregat).

Aquest nou cas va ser comunicat a la policia catalana el mateix dia que a no gaire distància, a Sant Feliu de Llobregat, els Mossos d'Esquadra van detenir set persones també per un enfrontament armat per intentar robar-se marihuana entre dues bandes rivals.

En el cas de Corbera de Llobregat va ser a primera hora d'aquest dilluns, quan passaven pocs minuts de les sis, que la Policia Local va rebre l'avís que un grup de persones van accedir a la casa del número 48 del carrer 9 de la urbanització Santa Maria d'Avall i es van enfrontar amb els residents de la casa per emportar-se la droga. Quan la policia va arribar al lloc ja no hi havia ni els jardiners ni tampoc els assaltants.

Amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, que va rebre l'avís per part de les patrulles de la policia municipal, es va accedir a la casa ocupada i s'hi van trobar, segons ha pogut saber ElCaso.cat, un total de 500 plantes de marihuana. Les investigacions se les ha quedat la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell.

Corbera de Llobregat - Marihuana

S'ha precintat el comptador de la finca assaltada la matinada de dilluns / GRS

De moment, no s'han pogut identificar ni detenir cap dels responsables de la plantació ni tampoc de l'assalt. La investigació està en marxa i no s'han conegut massa més detalls dels avenços de les diligències.

Arma de foc en l'assalt a Sant Feliu

En el narco assalt de Sant Feliu de Llobregat d'ahir a la tarda els Mossos d'Esquadra van detenir set persones -els quatre jardiners i propietaris de la plantació i els tres lladres- i van confiscar una arma de foc.

La Policia Local de Sant Feliu va rebre l'avís que en una nau del polígon Masor hi havia unes persones cridant i quan hi van arribar es van trobar que era una plantació de marihuana. Amb l'ajuda dels Mossos d'Esquadra, que van activar també l'helicòpter policial, es van poder detenir també els tres assaltants. Un d'ells va marxar corrents pel sostre i un altre va caure des d'una altura i va quedar ferit al maluc, havent de ser traslladat pel SEM a l'hospital.

Plantación de marihuana / Policía Nacional

Imatge d'arxiu d'una plantació d'interior de marihuana, com la de Sant Feliu de Llobregat / CME

Els narcotraficants de marihuana, cada cop més violents

Aquests dos incidents violents relacionats amb la marihuana, amb poc temps de distància i en llocs propers, només fa que confirmar un dels problemes que fa temps que posen en relleu els Mossos d'Esquadra.

La suma que fa la baixa punibilitat de la marihuana i l'alt rendiment que està generant actualment fa que les màfies es vulguin fer forts en aquest negoci il·lícit. En els darrers anys s'han registrat una desena d'homicidis relacionats amb aquesta droga a Catalunya.