Han assaltat el centre mèdic de Sodupe, un petit poble de Biscaia i han destrossat les proves PCR i les han escampat pels carrers del municipi.

Assalten un centre mèdic de Biscaia

Els fets han passat aquest diumenge quan els metges i el personal sanitari han arribat al centre mèdic i han vist que algú hi havia entrat i que, per si no fos poc, també havien destrossat les proves PCR i les han escampat pel poble.

Centro médico de Sodupe / Google Maps

Han assaltat un centre mèdic de Sodupe (Biscaia) i han destrossat i escampat pel poble les proves PCR / Google Maps

Destrossen i escampen les proves PCR

Des de l'Ajuntament de Gueñes, un poble proper a Sodupe, han avisat dels fets al seu compte de Twitter: "En aquest centre es fan proves PCR de Coronavirus. Algú ha entrat, les ha robat, les ha triturat i les han escampat per la ciutat. A més de ser un acte vandàlic, també és un atemptat contra la salut pública, ja que aquestes proves serveixen per protegir del coronavirus a la població".

Aquestes proves costen, aproximadament, 100 euros i són imprescindibles per saber l'evolució de la Covid-19. Aquest acte vandàlic ha causat molta indignació entre els habitants de Sodupe, que han condemnat els fets.

Delicte de vandalisme i contra la salut pública

L'Ertzaintza ha obert una investigació per esbrinar quins han estat els autors dels fets i, tot i que aparentment, sembla un atac de negacionistes, no descarten cap hipòtesi. Els responsables d'aquest acte es podrien enfrontar a conseqüències penals per atemptar contra la salut pública i per vandalisme.