La tragèdia sacsejava aquest divendres a la tarda els treballadors de l'empresa Progatecsa. En Roberto, l'encarregat de manteniment de la fàbrica de pinsos compostos que la companyia té al Camino Viejo de Simancas (Valladolid), moria en precipitar-se a un pou situat dins de les instal·lacions. En aquell moment accedia a la planta l'Arturo. Aquest camioner de 48 anys perdia la vida a causa dels gasos tòxics en intentar ajudar el seu company a sortir de la fossa sèptica en la qual havia quedat sepultat.

Mòbil

Els cossos eren descoberts gairebé per casualitat cap a les vuit de la tarda. Segons informa El Norte de Castilla, un operari de la fàbrica de pinsos trobava a la vora la fossa sèptica el mòbil d'en Roberto i en acostar-se s'adonava de la gravetat de l'ocorregut i donava l'avís als serveis d'emergències. Després d'un laboriós rescat, els efectius aconseguien treure del pou els cossos sense vida dels treballadors, que eren traslladats a l'Institut de Medicina Legal per practicar l'autòpsia.

Les primeres indagacions de la policia apunten que els fets van tenir lloc sobre dos quarts de vuit de la tarda. En Roberto, l'home de 58 anys que s'encarregava del manteniment de la planta, relliscava i es precipitava a una fossa sèptica d'uns 50 centímetres de diàmetre i quatre metres de profunditat. L'Arturo accedia en aquell moment a les instal·lacions amb el seu camió i descarregava el material. En adonar-se de la caiguda del treballador, el transportista s'acostava al pou per ajudar-lo a sortir i acaba morint a causa dels gasos tòxics provinents del forat.

Consol

"El teu pare ha mort ajudant, això és segur", assenyalava un operari de la fàbrica provant de consolar la filla de l'Arturo, recull el mateix mitjà. Les famílies de les dues víctimes van acudir a la planta sobre dos quarts d'onze de la nit, quan els cossos ja havien pogut ser rescatats i traslladats a l'Institut de Medicina Legal. A falta del resultat de l'autòpsia, la principal hipòtesi és que els treballadors van morir per inhalació de gasos o asfixia, el primer al quedar sepultat i el transportista en intentar treure'l del forat.