L'Audiència de Biscaia ha condemnat a tres anys i mig de presó un home que va mossegar a un altre i li va arrancar part d'un dit a la localitat biscaïna de Getxo. A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb 11.707 euros.

El 6 de març de 2016, la víctima passejava pel carrer amb els seus dos gossos. De cop, l'acusat es va dirigir cap a ell, el va agafar pel coll i el va colpejar. Així, tots dos van començar a forcejar. La víctima va deixar anar la corretja dels gossos que van mossegar l'acusat. Aquest va començar a donar puntades de peu als animals.

L'agressor va escopir el tros de dit que havia arrancat

Durant aquest episodi, el denunciant va agafar per darrera l'acusat i tots dos van caure al terra. Va ser llavors, quan l'acusat li va mossegar el dit índex de la mà, li va arrancar una part i el va escopir a terra.

La víctima va patir l'amputació traumàtica de la falange distal del segon dit de la mà dreta.

El tribunal ha rebutjat que l'acusat actués en defensa pròpia, i considera provat que en el moment dels fets patia un trastorn de personalitat mixta, paranoide i esquizotípic, tot i que precisa que això no l'afecta "de manera greu ni moderada per entendre la il·licitud" dels fets.

Brutalitat

El tribunal considera que l'acció va ser "d'enorme intensitat" i amb "notable brutalitat". Destaca, a més, "el grau de patiment" que l'agressió ha provocat a la víctima.

Per tot això, l'ha condemnat a tres anys i sis mesos de presó com a responsable d'un delicte de lesions agreujades, amb l'atenuant simple d'alteració psíquica. A més, ha d'indemnitzar a la víctima amb 11.707 euros, tenint en compte el tipus de lesions i el fet que l'agredit va haver de deixar els seus estudis d'ofimàtica degut a l'amputació d'una part del dit.