Els Mossos d'Esquadra han difós aquest matí de dilluns la fotografia de l'arma que els agents de la BRIMO i de Guilles, els mossos que van amb motos per la ciutat, van intervenir aquest diumenge al carrer d'Escudellers de Barcelona, a tocar de la Rambla. Un home amb aquesta escopeta va sembrar el pànic pel centre de Barcelona.

Un home d'uns 30 anys i de nacionalitat filipina va amenaçar a diverses persones amb aquesta arma a primera hora de la tarda, tal com va avançar ElCaso.cat. L'home es va amagar en un portal del carrer d'Escudellers, on vivia, i allà va ser detingut per la policia.

Va ser un grup de turistes que en veure l'home amb l'arma van avisar a un equip de la BRIMO dels Mossos que estava fent tasques antiterroristes a la zona. La policia va activar el seu protocol antiterrorista i finalment van poder capturar l'home i recuperar l'arma, una rèplica de fusell d'assalt M-4 que dispara balins de plàstic.

De plàstic, no letal i de 100 euros

L'arma que portava aquest home era de plàstic, una simulació d'aquest tradicional fusell d'assalt automàtic. Per sort, era una arma que dispara balins de manera automàtica i no foc real. L'arma és de la marca Golden Eagle i segons els detalls d'alguns dels seus distribuïdors a Espanya, aquest model pot disparar en ràfega unes 300 boles, les que caben al carregador.

brimo rambla mossos

Imatge d'efectius de la BRIMO al carrer d'Escudellers, a la Rambla.

Segons alguns testimonis, tot i que fonts policials no ho han confirmat, l'home va arribar a disparar. Aquests balins, tot i que poden fer mal en parts sensibles, no són letals.

L'arma pot tenir un cost d'entre 50 i 200 euros, segons han explicat diversos experts en aquest tipus d'armes a ElCaso.cat. Segons les funcionalitats i les parts que inclou. Segons si incorpora un sistema elèctric o d'aire comprimit.

L'home portava dos carregadors

Aquest tipus d'armes conegudes com a "airsoft" es fan servir en entorns recreatius i cal notificar a les autoritats de la seva possessió si bé no cal cap permís especial per la seva compra. Es poden comprar en armeries o per internet sense cap restricció.

Tal com es pot veure a les imatges, l'arma portava dos carregadors de boles, és a dir, en podia disposar d'unes 600, lligats amb cinta adhesiva. És una tècnica per poder disparar més bales sense haver d'agafar el carregador. Visualment, asseguren alguns policies, aquesta unió de carregadors dóna una sensació de més realitat.

Detingut per amenaces i atemptat contra agents autoritat

L'home va quedar detingut i va ser acusat d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat i per amenaces. Quan els agents dels Mossos el van interceptar al portal del carrer d'Escudellers l'home es va resistir a la detenció de manera activa i tres agents van resultar ferits.

Tal com van explicar diversos veïns a ElCaso.cat, els agents dels Mossos d'Esquadra es van desplegar al carrer amb armes llargues per donar seguretat a la zona quan encara no es tenia clar qui era l'home amb una arma llarga que passejava pel tram de baix de la Rambla de Barcelona.