Tres turistes, la seva guia i un guàrdia de seguretat van ser apunyalats aquest dimecres al lloc arqueològic de Jerash, a uns 30 quilòmetres al nord d'Amman, i han estat traslladats a l'hospital per rebre tractament mèdic, va informar en un comunicat la Direcció de Seguretat Pública del regne.

El portaveu d'aquest organisme, Omar Sartawi, ha assegurat a Efe que els tres estrangers no són de nacionalitat espanyola i que el seu país d'origen serà revelat posteriorment per les autoritats. Per la seva banda, però, l'agència Shehab assegura que sí que els tres turistes són espanyols i el diari Al-Ghad" Jordan assegura que dos dels turistes estan ferits molt greus.

En una nota de premsa, la Direcció de Seguretat Pública de Jordània ha detallat que els tres estrangers, juntament amb guia turístic i el guàrdia de seguretat, han estat portats a un hospital i estan rebent assistència mèdica.

Un home buscat per la justícia

Així mateix, ha assenyalat que l'agressor és un home buscat per la justícia que, quan les forces de seguretat es disposaven a detenir-lo, ha atacat els visitants. Les autoritats jordanes no han ofert més detalls sobre la identitat de l'assaltant, que finalment ha estat arrestat i està sent interrogat.

Jerash és un dels llocs turístics més visitats de Jordània, i en el complex històric hi ha diversos monuments i restes arqueològiques que daten de l'època romana.