Nou incident violent al metro de Barcelona aquest matí de dimarts. Un vigilant de seguretat ha estat apunyalat aquest matí, quan faltaven pocs minuts per les set, per un desconegut a la línia 3 del suburbà barceloní, al vestíbul de l'estació de Paral·lel.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, un home de grans dimensions ha agredit amb una arma blanca un dels vigilants d'aquesta estació del centre de la ciutat. Ha resultat ferit en una cama. Un agent dels Mossos d'Esquadra ha resultat també ferit lleu en la detenció de l'home.

Tot i que la policia investiga els fets, tot apunta que l'home pateix un trastorn psiquiàtric sever, segons ha pogut saber de fonts oficials aquest mitjà. Segons TMB, els fets han passat quan s’estava fent un control de bitllets a càrrec d’interventors i vigilants. Un usuari que no havia validat ha volgut eludir la inspecció i marxar amb un tren, cosa que han impedit els vigilants de seguretat.

En el forcejament, un dels vigilants ha rebut una agressió amb un ganivet, que li ha ocasionat un tall a la cama. Es tracta d'un home espanyol de 28 anys i ha estat detingut per un presumpte delicte d'amenaces i un altre de lesions.

Un "habitual"

L'home que ha pogut ser detingut pels Mossos d'Esquadra és una persona de gran corpulència -com es pot veure en una imatge d'arxiu a la qual ha tingut accés ElCaso.cat- que és "habitual" del Raval i de les línies L3 i L2 del metro de la ciutat.

No és el primer cop que ha de ser detingut per la policia per haver agredit o intentat agredir persones en aquestes zones de la ciutat.

A més, té una obsessió amb els vigilants de seguretat, a qui ja havia amenaçat en altres ocasions assegurant que els "volia matar". Des de fa anys que està instal·lat pels carrers de Barcelona i ha protagonitzat diversos episodis de greu violència contra vianants i agents de la policia. Ha estat diversos cops ingressat en una unitat de psiquiatria.

Escalada de violència

En les darreres hores Barcelona ha viscut un repunt de violència. S'han reportat incidents greus al metro i al tram, un apunyalament al Raval i una persona morta al barri de Bon Pastor.