Alabama ha aprovat un projecte de llei que preveu la castració química per a aquells majors de 21 anys que hagin abusat sexualment de menors de 13. "Ells han marcat aquests nens per tota la vida i el càstig ha d'ajustar-se al seu crim", ha dit el republicà Steve Hurst i impulsor de la proposta.

"El càstig ha d'ajustar-se al seu crim", ha dit l'impulsor de la proposta

 

Aquesta mesura busca reduir els casos d'abusos sexuals de menors. Per això, abans de sortir de presó, els abusadors seran sotmesos a castració química i hauran de fer front ells mateixos al cost de la factura. En cas contrari, infringirien la llibertat condicional, publica Fox News.

El projecte serà aprovat tres mesos després que el firmi la governadora d'Alabama, Kay Ivey, i només s'aplicarà en els casos que les víctimes tinguin entre 7 i 13 anys. Per als menors de 7, ja hi ha una llei en vigor al país que impedeix als abusadors aconseguir la llibertat condicional.

Crítiques a la llei: "és inhumana"

Geòrgia, Iowa, Florida, Louisiana, Montana, Texas, Oregon i Wisconsin són altres dels països que exigeixen la castració química per a pederastes o altres condemnats per delictes sexuals. Tot i això, l'aprovació d'aquest projecte de llei a Alabama ha comportat algunes crítiques que titllen d'"inhumana" la proposta d'Hurst.

"Què hi ha més inhumà que abusar sexualment d'un menor quan no pot defensar-se o escapar, i que ha de suportar tot el que ha de passar després. Si volen parlar del que és inhumà, això és inhumà".