Blas María Andresena, conegut com Balaxi, tenia 29 anys i era aficionat a la caça. Dilluns va sortir a pescar a primera hora del matí per la costa d'Hondarribia (Guipúscoa) i ja no va tornar a casa, a Legasa (Navarra). Aquest dissabte, dos submarinistes francesos han trobat el seu cadàver al mar, a nou metres de profunditat, a la zona de Punta Turulla.

Torbat per submarinistes

Després de cinc dies d'intensa cerca, el cos del jove ha estat localitzat aquest dissabte per uns pescadors que practicaven pesca submarina. L'han trobat enfonsat al mar, a uns 9 metres de profunditat, a la zona de Punta Turulla, segons publica Noticias de Navarra. Fins allà s'han desplaçat els bussejadors de l'Ertzaintza, que han tret el cos de l'aigua i l'han portat al port, des d'on ha estat traslladat al servei anatòmic forense de Sant Sebastià per ser identificat.

El cadàver estava enfonsat al mar, a nou metres de profunditat

La denúncia de la desaparició la va interposar la família d'en Blas, després que no tornés a casa dilluns a la nit. Immediatament es va activar un equip de recerca format pel grup de Muntanya, de Busseig i un helicòpter de l'Ertzaintza, així com un avió de Salvament Marítim. Familiars i amics del jove van ajudar també en la recerca. Així van rastrejar la zona de roques coneguda com a Justiz, als peus del puig de Jaizkibel, i van trobar el cotxe del pescador en una zona de pícnic. També van trobar una motxilla amb les seves pertinences a uns 200 metres de la costa. Però, fins aquest dissabte, no hi havia ni rastre del jove pescador.

Sorprès per la galerna

Des de la seva desaparició, la investigació se centrava en la possibilitat que el jove es veiés sorprès per la galerna, caigués al mar i fos arrossegat per les onades. L'avís per mal temps i per vents forts estava activat, però, la mala cobertura a la zona podria haver fet que el noi no s'hagués assabentat del risc, si va sortir a pescar a primera hora.

Gran aficionat a la pesca i a la caça

Blas María Andresena, era conegut popularment com a Balaxi i havia celebrat el seu aniversari el dia 13 d'aquest mes. Era un gran aficionat a la pesca, a la muntanya i a la caça. De fet, estava inscrit a la Federació Navarresa de Caça. El jove es dedicava professionalment al sector forestal, en concret, treballava com a autònom en repoblacions i altres feines similars.

"Es coneixia els racons per pescar com la palma de la seva mà"

Un conegut seu afirma que "es coneix les muntanyes i els racons per pescar com la palma de la seva mà. Li agradava anar sol i refugiar-se en les seves aficions", segons recull Noticias de Navarra.

Balaxi era el germà petit de la família i tenia tres germanes grans. Tots són molt coneguts a Legasa, on resideixen i el municipi ha quedat commocionat pel tràgic succés.