La policia d'Ucraïna ha detingut una dona per haver maltractat presumptament el seu bebè i haver-lo abandonat a casa per anar-se'n a sopar. El nen tenia un ull morat i gairebé no respirava quan el van trobar.

En Mykyta, un nadó de només un mes d'edat, ha experimentat veritables horrors en la seva curta vida. La seva mare, mentre el va tenir, el va maltractar fins a deixar-li un ull negre, el nas ple de sang seca i la roba bruta de no haver-li canviat mai.

Una veïna es va desmaiar quan el va veure

La nit que el van trobar, apallissat gairebé fins a la mort, el Mykyta estava sol a l'habitació de l'alberg social compartit on vivia amb la seva mare. Ella l'havia deixat per anar-se'n a una cita.

Els veïns sabien que el petit estava sol i van entrar a veure com estava, preocupats. No esperaven descobrir-lo ple de blaus, sang i gairebé sense respirar.

Segons el testimoni de la veïna que vivia al costat, "vam aixecar-li la roba, que estava molt bruta. Li vam descobrir contusions per tot el cos... Una de les dones es va desmaiar en veure'l".

Els metges es van esfereir

Els veïns van trucar a la policia i a una ambulància, i el nen va ser traslladat immediatament a l'hospital local de la ciutat de Rivne. Els metges que el van atendre a la unitat de cures intensives asseguren que mai havien vist un nen tan maltractat, informa el Mirror.

A hores d'ara, el Mykyta encara lluita per la seva vida. Els metges creuen que pot tenir fractures al crani, però està tan greu que no el poden examinar. Segons el cap de l'UCI, "el seu estat és molt greu, i la seva vida perilla". El fet que no puguin comprovar si té el crani ferit o no, empitjora la seva situació.

"Mai he vist un nadó en un estat tan greu"

El personal sanitari de l'hospital es mostra horroritzat davant el pitjor cas de maltractament infantil que han vist mai. "Crec que la seva mare no li ha canviat mai la roba ni ha utilitzat bolquers. La pell del petit està en estat pèssim", assegura el cap de l'UCI.

Aquest estat de xoc i horror el va viure també psicòloga dels serveis socials ucraïnesos, que no va poder evitar plorar en veure el nadó.

La justificació de la mare: els plors del nen "l'estressaven"

Quan la dona va arribar a la seva habitació, la policia la va detenir i la va portar a la comissaria, on la van interrogar. Allí va intentar mentir als agents, dient-los que ella no havia tocat mai el bebè i que les ferides les tenia a causa d'un constipat.

A més, va justificar que el deixés tot sol, tot i la seva edat, a l'habitació perquè "estava estressada a causa del constant plor del nadó".

El pare no vol saber-ne res

Segons els mitjans locals, informa també el Mirror, el pare del Mykyta és un home de 27 anys que no té cap mena d'interès en el bebè.

A més, el petit té un germà, fill de la seva mare però d'un altre pare. Els serveis socials ja li van treure a la detinguda la custòdia del nen, que ara té 3 anys, per haver-lo maltractat.

S'enfronta a 5 anys de presó

La policia ha detingut la dona, acusada de maltractar al seu fill i de deixar-lo sol i patint. Les autoritats asseguren que va incomplir els seus deures parentals com a mare, i ara s'enfronta a fins a cinc anys de presó si la declaren culpable.