Una anestesista de 51 anys ha matat una jove de 28 anys en fer-li una cesària anant borratxa.

Anestesista mata accidentalment una pacient

Helga Wauters, de França, ha estat condemnada a tres anys de presó per haver anat a la feina borratxa i per haver matat, accidentalment, la seva pacient: una noia de 28 anys a qui li havia de fer una cesària.

Els fets van passar el 26 de setembre del 2014 a Orthez, un petit poble de França. Tot va començar quan Wauters va anar a la feina després d'haver consumit grans quantitats d'alcohol. Havia de practicar una cesària a la seva pacient i ho va fer mentre anava borratxa.

Helga Wauters anava borratxa

Evidentment, l'operació va anar malament i la noia de 28 anys va morir quatre dies després per culpa d'una negligència mèdica provocada per l'anestesista, ja que va posar el tub de ventilació per la via digestiva en compte de per la respiratòria.

Per si no fos poc, quan a la pacient li va començar a faltar l'aire, Wauters va utilitzar una mascareta d'oxigen en comptes d'un ventilador de reanimació per intentar salvar-la perquè no sabia com utilitzar-lo, motiu pel qual va acabar morint.

Helga Wauters / Twitter SO_Pau

Helga Wauters és l'anestesista que ha estat condemnada a tres anys de presó per haver anat a treballar borratxa i haver matat accidentalment una pacient de 28 anys durant una cesària / Twitter SO_Pau

Condemnada a tres anys de presó

Wauters era alcohòlica i cada dia, abans d'anar a treballar, bevia grans quantitats de vodka. No obstant això, al principi ho va negar tot i va dir que el ventilador no funcionava, però més tard es va demostrar que estava mentint.

Helga Wauters, a més d'estar condemnada a tres anys de presó, també està inhabilitada de per vida per treballar en qualsevol àmbit de la medicina: "Lamentaré aquesta mort tota la meva vida", declara amb tristesa.