L'Audiència d'Almeria ha condemnat a la pena de presó permanent revisable a Ana Julia Quezada per l'assassinat del nen de vuit anys Gabriel Cruz, el fill de la que llavors era la seva parella, el febrer de 2018.

El jurat popular va declarar provat que la dona havia matat el nen a la finca familiar de Rodalquilar, a Níjar, i ara el jutge l'ha sentenciat a presó permanent revisable per un assassinat amb traïdoria amb l'agreujant de parentiu.

Danys psicològics als pares

Ana Julia Quezada també ha estat condemnada pels delictes de lesions psíquiques contra els pares del menor. Concretament, l'han condemnat a tres anys de presó pels danys al pare, Ángel Cruz, amb l'agreujant de parentiu, i a dos anys i nou mesos de presó pels danys psicològics a la mare, Patricia Ramírez.

A més, també li han imposat dos anys i mig més per dos delictes contra la integritat moral: un any i sis mesos en la persona del pare, en presentar-se l'agreujant de parentiu, i un any en la persona de la mare.

Caso Pequeño Gabriel

Ana Julia Quezada, accedint als jutjats / Efe

700.000 euros d'indemnització

D'altra banda, en concepte de responsabilitat civil, la sentència l'obliga a abonar per danys morals als pares del menor la quantitat de 250.000 euros a cadascun d'ells. Tampoc no podrà apropar-se a ells a menys de 500 metres per un període de 30 anys.

A més d'això, haurà d'abonar les despeses ocasionades a l'Estat en les tasques de recerca del menor, que ascendeixen a la suma de 200.203 euros.