Ana Julia Quezada ha admès aquest dimarts davant del tribunal de jurat que va matar el 27 de febrer del 2018 al nen de vuit anys Gabriel Cruz a la finca familiar de Rodalquilar, a Níjar (Almeria), però ha dit que "no volia matar-lo" i que "simplement li va tapar la boca perquè callés".

"Sí", ha dit breument a la primera pregunta de la fiscal Elena Fernández Lora, que, de forma directa, li ha etzibat si "va donar mort el fill de la seva parella sentimental".

Quezada ha trencat a plorar desconsolada

 

"Estava cridant 'negra, lletja, tu no me manis que no ets la meva mare, vull que la meva mare es casi amb el meu pare, no vull que estigui amb tu, vés-te'n al teu a país i jo estava molt nerviosa, només volia que callés però no volia matar el nen, simplement li vaig tapar la boca ", ha dit per després ensorrar-se amb les mans a la cara.

Ha assegurat que va posar a Gabriel, qui segons la seva versió portava una destral quan suposadament es va enfrontar a ella, "la mà sobre la boca i el nas" perquè "jo només volia que callés, que em deixés de dir aquestes coses".

"Vaig decidir fer un forat"

"De la resta no me'n recordo, quan li vaig treure la mà no respirava. Vaig usar les dues mans, va ser un moment molt ràpid", ha dit per precisar que es va adonar "que no respirava" quan el va deixar anar.

"Li vaig posar la mà al pit i no respirava", ha insistit per afegir que es "va quedar bloquejada", que es va posar a "fumar com una boja", que "sortia i entrava sense saber el que feia" i que va veure una pala "i va decidir fer un forat".

S'ha proclamat innocent

Abans, només seure a la cadira d'interrogatoris, ha proclamat la seva "innocència" i ha traslladat, des del "respecte" als familiars del menor, que no contestarà a l'acusació particular.

Quezada s'ha posat a plorar per primer cop en sentir la seva veu en una escolta telefònica en què insultava a la mare del petit cridant-la "filla de puta, mala persona" després que de manera reiterada hagi afirmat que no "va tenir cap problema" amb ella.