Important ensurt diplomàtic a Barcelona. La vicepresidenta de la Comissió de Cultura i Turisme de Corea del Sud, K. H.va ser atacada de manera violenta aquest dilluns, 24 de juny, dia de Sant Joan, mentre estava de visita a Barcelona.

Atacada per un lladre amb moto

Segons pot avançar ElCaso.cat, la dona, de 65 anys, i alt càrrec del govern de Corea del Sud, anava caminant pel passeig de Taulat, al districte de Sant Martí, quan una persona que anava amb una moto li va fer una estrebada per intentar robar-li la bossa de mà que portava. La dona va caure a terra i va quedar greument ferida.

Una ambulància del SEM la va traslladar a l'Hospital del Mar on se l'hi ha efectuat operació d'urgència per les greus lesions sofertes en la caiguda, segons ha pogut saber aquest mitjà de fonts oficials. La dona està en coma, a l'espera de com avancin les cures, tot i que es pateix per la seva vida.

El cònsol general de Corea del Sud a Barcelona, Taewan Huh, s'ha desplaçat a l'hospital per interessar-se per l'estat de salut de la seva compatriota. Des del consolat a Barcelona han confirmat l'agressió que va patir la vicepresidenta aquest dilluns a la nit.

El turisme coreà, a l'alça

De ben segur que aquest atac arribarà a Corea del Sud. Pendents de com es recupera de les lesions i de com ho explica ella mateixa als seus compatriotes, caldrà veure quin efecte acaba tenint en el turisme que visita la ciutat de Barcelona, que els darrers anys ha augmentat molt.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de les investigacions per aclarir els fets i intentar caçar el lladre, que es va poder escapar amb la motocicleta. En veure el greu estat de salut de la dona després de l'atac, la investigació l'ha assumit la Divisió d'Investigació Criminal.