Entre la vida i la mort. L'alt càrrec del govern de Corea del Sud que aquest dilluns a la nit va ser assaltada de manera violenta a Barcelona té un pronòstic reservat i no s'espera que pugui superar les ferides que li va causar el fort impacte contra el terra.

Operada d'urgència

Va ser operada d'urgència a l'hospital després de ser traslladada pel SEM en quedar inconscient, tal com ha avançat a primera hora ElCaso.cat, però els pronòstics no són bons per Hyewol Kim, vicepresidenta de la comissió presidencial per a la ciutat de la Cultura de l'Àsia del govern de Corea del Sud.

Busquen un home amb samarreta blanca

Els Mossos d'Esquadra estan investigant els fets per intentar localitzar l'home que va provocar aquest greu incident. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, va ser una persona que viatjava amb una motocicleta de baixa cilindrada i portava una peça de vestir de color blanc.

Aquesta informació és la que van poder recollir agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra quan van anar al lloc on van atacar la dona, de 65 anys. Els agents d'investigació de la policia catalana treballen des d'aquest matí per identificar a l'autor dels fets, revisant les declaracions dels testimonis i també les càmeres de seguretat de la zona.

Tal com ha avançat ElCaso.cat, l'estrebada va ser al número 14 del passeig de Taulat, a tocar del centre comercial Diagonal Mar.

Delinqüència comú

Els Mossos han confirmat a ElCaso.cat que investiguen el succés com un fet de delinqüència comú i que no s'està davant de cap episodi d'espionatge o res relacionat de la guerra oberta amb el país veí de Corea del Nord.

Els Mossos també està investigant si la informació que es va emportar el lladre podria ser important o crítica pel que fa a la seguretat nacional de Corea, tot i que ara per ara aquest extrem també sembla descartat tenint en compte que l'alt càrrec anava sense escorta.

El Govern demana "discreció"

El conseller Alfred Bosch ha manifestat la voluntat de traslladar als responsables de Corea del Sud que "aquest tipus de violència no és habitual" a Barcelona i que es treballa perquè els visitants de la ciutat "puguin sentir-se segures". Bosch ha lamentat "profundament" el cas, pel qual s'ha demanat "discreció". Cal recordar que Corea del Sud és un país que els darrers anys envia molts turistes cap a Catalunya i Barcelona.