La policia de Georgia (EUA) busca Tony Maycon Muñoz-Méndez, un violador i pederasta de 31 anys que ha estat alliberat per error. L'home estava empresonat des del 2015 i complia una sentència de cadena perpètua.

Els fets van passar el divendres a la presó estatal de Rogers, a Georgia. El Departament de Correccions de Georgia no ha especificat com es va produir l'error, quan es va descobrir o per què van passar tants dies sense que s'informés la ciutadania.

Incredulitat davant aquest error

Muñoz-Méndez complia condemna per dos casos de violació i un altre d'abús infantil agreujat.

Entre els seus delictes, va violar i abusar de forma repetida d'una víctima de només 10 anys

Segons recull el Washington Post,  el fiscal del comtat de Gwinnett John Warr, que va contribuir a posar a Muñoz-Méndez a la presó, ha assegurat a mitjans locals que el cas d'aquest convicte va ser molt dur i, per tant, l'error és d'una extrema gravetat.

Pluja de crítiques

Continuant amb les seves crítiques, Warr ha expressat que el Departament de Correccions de Georgia ha de "replantejar com gestionen la seva seguretat, i com alliberen gent per error". I continua, incrèdul: "No és comprensible".

A més, el fiscal ha afegit que va assabentar-se de la posada en llibertat de Muñoz-Méndez el mateix dilluns llegint la premsa. El convicte (ara fugit) va passar tot el cap de setmana lliure, i no es va avisar oficialment ni tan sols la família de la víctima.

"Vaig contactar immediatament amb la mare d'acollida de la víctima, i la vaig informar del que estava passant", ha assegurat Warr.

Gran operatiu de cerca

Des del Departament de Correccions han assegurat en un comunicat que "s'estan utilitzant tots els recursos disponibles per enxampar Muñoz-Méndez". A més, han remarcat que s'han unit amb el Servei d'Agutzils dels Estats Units (U.S. Marshalls, en anglès) per tal de trobar-lo.

Ell insistia en la seva innocència

Muñoz-Méndez va declarar-se sempre innocent de tots els càrrecs que se li imputaven. De fet, fins i tot va enviar una carta al jutge abans del seu judici, explicant-li que volia que acabés el cas per tornar al seu país amb els seus fills. "No tinc família als Estats Units que m'ajudi. Només puc confiar en mi, i és dur", va escriure.

De moment, encara segueix en parador desconegut.