Aquest dimarts tenim una situació complicada, meteorològicament parlant. Ja des de bon matí les pluges són generals a Catalunya, també a bona part del País Valencià, les Illes Balears i Múrcia.

Radar Aemet

Imatge del radar de precpitacions d'Aemet a primera hora d'aquest dimarts / AEMET

Aquesta situació ve provocada per la formació d’una gota freda al sud de les Balears que ens envia vents humits de llevant, que juntament amb l’aire fred que hi ha a les capes altes provoca el creixement de núvols convectius que provocaran fortes precipitacions.

Les precipitacions podrien superar els 100 litres per metre quadrat en moltes zones

Amb el pas de les hores les precipitacions més intenses es concentraran a Catalunya, especialment a les comarques gironines, a les Illes i al nord del País Valencià. Les precipitacions acumulades podrien superar, al llarg del dia, els 100 litres per metre quadrat. De cara al migdia, a Catalunya podria haver-hi un parèntesi pel que fa a les precipitacions, per tornar a reprendre-les a partir de la tarda. El temporal de llevant també alterarà l’estat de la mar amb ones que en alguns punt podrien superar els 4 metres d’alçària, sobretot a partir de dimecres. El vent serà intens en moltes comarques.

Protecció Civil demana precaució

Protecció Civil demana precaució si s’ha d’agafar el cotxe, sobretot si s’ha de passar per rius i rieres. Tant el Servei Meterorològic de Catalunya (Meteocat) com Aemet (el Servei Estatal de Meteorologia) ha activat diverses avisos per pluges i per mal estat de la mar. Per avui hi ha alerta vermella per precipitacions intenses a les comarques gironines, alerta taronja a la resta de Catalunya, Illes Balears i nord del País Valencià i alerta groga al sud d'aquesta última comunitat.  

Avisos Aemet avui

Avisos AEMET per a aquest dimarts

El temporal de precipitacions començarà a minvar a partir de demà al migdia, quan les precipitacions es concentraran bàsicament a Catalunya i les Illes i es retiraran progressivament de sud a nord. Ja de cara al migdia o primera hora de la tarda, s’obriran moltes clarianes.  

Avisos Aemet demà

Avisos AEMET per a dimecres