L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat, en un comunicat, de la presència de traces de soja en uns lots de pernil fabricats a Catalunya i distribuïts a Espanya.

L'organisme ha estat notificat per les autoritats catalanes corresponents, que s'han adonat de la presència d'aquest component a l'embotit. La veu d'alarma s'ha donat a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI). Les dades del producte són:

  • Embotit de sandvitx fines rodanxes. Marca Monells en envàs de 150 g, amb data de consum preferent: 2019.12.14 Lot: 3949.

El producte afectat ha estat fabricat a Catalunya per l'empresa Monells, de tradició familiar i fundada a Sant Miquel de Balenyà (Osona). La carn afectada ha estat distribuïda a Andalusia, Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i València i també a Andorra.

Avís a les autoritats

L'AESAN ha informat les autoritats competents de les comunitats autònomes afectades perquè prenguin les mesures necessàries. També s'ha donat avís als serveis de la Comissió a través del RASFF (Xarxa d'Alerta Alimentària Europea).

Es recomana no consumir-lo

Com a mesura de precaució, es recomana als consumidors al·lèrgics a la soja que puguin tenir el producte a les seves cases que no el consumeixin.

Així mateix, l'AESAN assegura que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.