L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha ordenat la retirada de totes les unitats d'un lot sencer del popular medicament Gelocatil.

Concretament, s'ha retirat un lot de Gelocatil d'1 gram solució oral en el format de 10 sobres, del laboratori Ferrer Internacional, per un error en l'etiquetat.

S'han retirat per un problema d'etiquetatge

El problema que s'ha detectat és que les dosis que apareixen als sobres d'algunes unitats, de manera que hi apareix la concentració de 650 mil·ligrams en lloc de la dada correcta, que és un gram

Les unitats que s'han fet retirar del mercat és el lot N006, que caduca el novembre del 2021. S'ha ordenat a totes les farmàcies que el retornin al laboratori a través de les vies habituals.

El Gelocatil és un medicament força popular basat en el paracetamol, que serveix per reduir el dolor i la febre i està indicat per alleujar els símptomes del dolor ocasional lleu o moderat, com ara el de cap, de dents, muscular o d'esquena, i també per fer baixar la febre.