Diversos lots de desodorants han estat retirats del mercat perquè han detectat un bacteri que provoca infeccions, en alguns casos, molt perilloses.

Retiren un desodorant del mercat

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha retirat del mercat una línia de desodorants perquè s'ha detectat un bacteri que provoca moltes infeccions: el pseudomona aeruginosa, que és un bacteri que pot causar problemes diferents parts del cos com, per exemple, les vies respiratòries, urinàries, ferides i, fins i tot, poden causar una infecció generalitzada a moltes parts del cos, segons explica Manual MSD.

Desodorante Byly Bio / AEMPS

Retiren del mercat uns lots del desodorant de Byly Bio dermo roll-on per la presència d'un perillós bacteri / AEMPS

Byly Bio dermo roll-on

El producte afectat és el desodorant Byly Bio dermo roll-on i els lots que s'han retirat són el 0707 i el 0708, que són els únics on s'ha detectat aquest bacteri, segons ha informat l'empresa de laboratoris Byly a l'AEMPS. Han demanat a tothom qui hagi comprat aquests desodorants que els retorni als establiments on els han comprat.

Des de Byly, han demanat als seus clients que si tenen un desodorant del lot 0707 de l'envàs 50+25 ml o un desodorant de l'envàs del lot 0708 de 50 ml, que no els utilitzin i que els retornin tan aviat com puguin al supermercat on l'han adquirit, on els faran una devolució dels diners.

L'empresa ha comunicat les mesures adoptades a les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes, que han facilitat la difusió de la informació i les actuacions necessàries per retirar aquest desodorant del mercat.