El Ministeri de Sanitat del govern espanyol i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada de 32 lots del medicament Mitomycin-C, indicat en el tractament quimioterapèutic d'alteracions causades pel creixement de cèl·lules canceroses i tumorals en casos de carcinoma d'esòfag, bufeta, anus i càncer de mama entre altres, segons ha publicat l'organisme públic a la seva pàgina web.

Inibsa Hospital

Segons l'alerta sanitària que ha emès el ministeri, el defecte pel qual s'han retirat aquests lots és per «incidències en el procés de fabricació del principi actiu». El laboratori titular d'autorització de comercialització és Inibsa Hospital i el fabricant del principi actiu és Kyowa Hakko Bio.

Lots amb caducitat per 2023

En concret, s'han retirat 17 lots de la presentació Mitomycin-C 10 mg pols per a solució injectable, 1 vial de 10 mg; i 15 de la presentació de 40 mg. En el primer cas, els lots tenen dates de caducitat fins a 2023, mentre que per al de 40 mg, arriben fins a 2021, segons detallen diversos portals d'informació mèdica.