Sanitat ha ordenat retirar diversos lots de lents de contacte que poden provocar abrasió de còrnia. En un comunicat, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha informat de la presència d'un "cos estrany" a les lents de contacte 1-DAY Acuvue Moist per a persones amb astigmatisme que fabrica l'empresa nord-americana Johnson & Johnson Vision Care. En concret, els productes afectats corresponen a tres tongades de fabricació i s'aconsella als pacients que tinguin algun d'aquests exemplars que no utilitzin les lents i que contactin amb la seva òptica de confiança.

Partícules

Les lents de contacte 1-DAY Acuvue Moist estan indicades per a la correcció òptica d'errors refractius, miopia i hipermetropia. Segons va informar l'empresa Johnson & Johnson Vision Care, companyia encarregada de la seva distribució en territori espanyol, els lots afectats corresponen als números 395749, 395750 i 395751 i ja s'ha enviat una nota d'avís als professionals de les òptiques que tenien a la venda els productes defectuosos perquè procedeixin a la seva retirada immediata.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris adverteix que aquests "cossos estranys" o petites partícules trobades als lots de lents d'ús diari per a persones amb ulls sans que tinguin astigmatisme podrien produir "enrogiment, incomoditat o abrasió de la còrnia". Davant d'aquests possibles efectes, Sanitat ha recomanat la retirada dels productes a la venda i ha instat a les òptiques a contactar amb l'empresa per a la seva devolució.

Respecte als pacients, s'aconsella no utilitzar les lents de contacte i contactar amb l'òptica de confiança on van ser adquirides per procedir a la seva devolució i reemplaçament. En cas de presentar molèsties als ulls, els consumidors han d'acudir immediatament a un metge o professional sanitari.