L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) alerta en un comunicat de la presència de traces de soja en uns lots de pernil fabricats i distribuïts a Espanya.

Aquest organisme ha estat notificat per la Comunitat Autònoma de Catalunya, que s'ha adonat de la presència d'aquest component a l'embotit, a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI). Les dades del producte són:

  • Embotit de sandvitx fines rodanxes. Marca Monells en envàs de 150 g, amb data de consum preferent: 2019.12.14 Lot: 3949.


El producte afectat ha estat fabricat a Espanya i distribuït a Andalusia, Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i València i també a Andorra.

Avís a les autoritats

L'AESAN ha informat les autoritats competents de les comunitats autònomes afectades perquè prenguin les mesures necessàries. També s'ha donat avís als serveis de la Comissió a través del RASFF (Xarxa d'Alerta Alimentària Europea).

Es recomana no consumir-lo

Com a mesura de precaució, es recomana als consumidors al·lèrgics a la soja que puguin tenir el producte a les seves cases que no el consumeixin.

Així mateix, l'AESAN assegura que el consum d'aquest producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors.