L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), depenent del Ministeri de Sanitat, ha advertit aquest dijous de la presència d'ou no declarat en l'etiquetatge dels patés de la marca O Submarino.

Els productes implicats són els patés a base de mol·luscs i crustacis, fabricats a Espanya i embalats en envasos rodons de 80 gr. i 85 gr. Segons l'AESAN, la data de consum preferent de 4 anys i número de producció 2023.12.31. En concret, els lots afectats són:

  • Paté d'escopinya amb castanyes. 85 gr.
  • Paté d'ostra amb castanyes. 85 gr.
  • Paté de marisc amb gust de cranc. 80 gr.
  • Paté de marisc amb gust de nècora. 80 gr.
  • Paté de marisc amb gust de gambeta. 80 gr.
Patés con presencia de huevo no etiquetado

Patés amb la presència d'ou. AESAN

Diverses comunitats afectades

Les autoritats sanitàries de Galícia han avisat l'AESAN a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), després de conèixer la presència d'ou no etiquetat en els productes anomenats.

Els patés s'han distribuït a Andalusia, Catalunya, Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc, Galícia, Madrid i País Valencià.

Prohibit el consum als intolerants

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors al·lèrgics o intolerants a l'ou que puguin tenir el producte en les seves llars que no el consumeixin.

No obstant això, aquest producte no comporta cap risc per a la resta dels consumidors, que el poden ingerir sense problema.

Un avís a la seva web

L'empresa O Submarino ha informat als seus clients a través del correu electrònic, de les seves xarxes socials i de la seva pàgina web.

Página web de O Submarino

Captura de pantalla de la web d'O Submarino, que avisa de l'error als clients.

La companyia segueix en procés de recuperació dels productes implicats.