El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social aconsella no utilitzar cigarrets electrònics després de les sis morts i els 380 casos de malaltia pulmonar greu associats a l'ús d'aquest tipus de dispositius als Estats Units. Concretament, es dirigeix als joves, a les embarassades i als no fumadors.

S'han produït 6 morts i 380 casos de malaltia pulmonar greu

 

En tots els casos, els afectats utilitzaven cigarrets electrònics i han presentat símptomes similars. A més, en molts casos, s'ha detectat també l'ús de líquids amb cannabinoides, com el THC.

Per tot això, el Ministeri de Sanitat ha recomanat a les persones que utilitzin els cigarrets electrònics que evitin comprar els líquids al mercat il·legal, com els que contenen THC o CBD, així com modificar el seu contingut.

L'estat de Nova York prohibeix els cigarrets electrònics de sabors

L'estat de Nova York ha prohibit la venda de cigarrets electrònics de sabors i nicotina líquida per a vapejar, després que el seu Departament de Salut donés llum verda a una ordre executiva del governador Andrew Cuomo, que va entrar en vigor aquest dimarts de forma immediata.

"És innegable que les empreses de vapeig estan utilitzant deliberadament sabors com el xiclet i el cotó fluix de sucre per enganxar els joves als cigarrets electrònics. És una crisi de salut pública i acaba avui", ha afirmat Cuomo en un comunicat.

Un 160% més d'estudiants que el 2014 utilitzen el cigarret electrònic

 

Segons dades del Departament de Salut, el 40% dels estudiants d'últim any d'escola superior i el 27% dels estudiants d'escola superior en aquest estat utilitzen cigarrets electrònics.

També assenyalen que el 2018 el 27,4% dels estudiants d'escola superior utilitzaven el cigarret electrònic, un 160% més que el 2014, quan el percentatge era del 10,5 per cent.