Funcionaris de duanes i veterinaris a Macedònia del Nord han confiscat 21 tones i 312 quilograms de carn de porc procedent d'Espanya per estar infectada amb pesta porcina africana.

L'Agència Alimentaria i Veterinària Macedònia han informat aquest dijous que la carn va ser confiscada a la frontera entre Macedònia del Nord i Bulgària a la muntanya Deve Bair, per evitar que entrés al mercat domèstic.

Funcionaris de duanes han confiscat 21 tones de carn procedent d'Espanya

 

"La carn confiscada ja no és un risc per als ciutadans. No s'ha permès la seva entrada al país. Ha estat examinada i serà destruïda", ha dit als mitjans el director de l'Agència, Zoran Atanasov. A més, ha destacat que la Unió Europea (UE) i l'Organització Mundial de Sanitat Animal seran informades sobre això.

Encara que no hi ha hagut casos d'infecció per pesta porcina a Macedònia del Nord, les autoritats locals van llançar l'agost passat una iniciativa en l'àmbit nacional per reduir la superpoblació de senglars, estimada en tres vegades més gran que la xifra considerada sostenible al país.

L'objectiu és prevenir que la malaltia s'estengui per la regió dels Balcans després que es detectessin alguns casos en les veïnes Bulgària i Sèrbia.