La conselleria de Sanitat de la Junta d'Andalusia ha emès una nova alerta sanitària per carn entatxonada en aquesta ocasió de la marca Sabores de Paterna (Paterna de Ribera, Cadis) per listeriosi. Inspectors de Sanitat són a l'interior de la fàbrica i s'ha ordenat la clausura de les instal·lacions.

El conseller de Salut, Jesús Aguirre, ha informat avui, en roda de premsa, que no hi ha cap cas detectat per listeria però s'han trobat evidències en la contaminació de la carn de Sabores de Paterna, amb una fàbrica a Paterna de Rivera. Aquesta alerta ha estat comunicada a l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria.

Un entrepà va donar l'alarma

Segons sembla, l'alerta ha saltat després d'analitzar les restes d'un entrepà de carn entatxonada que es va menjar un nen de Móstoles, a Madrid, i que havia comprat en un supermercat de Conil de la Frontera, a Cadis.

El nen, de 14 anys, es va posar malalt a finals d'agost i va ingressar en un hospital de Móstoles. Les anàlisis van descartar que el nen tingués listeriosi, però van servir per alertar d'aquesta nova empresa afectada.

Els productes de Sabores de Paterna s'havien distribuït a Cadis, Huelva i Madrid. L'alerta s'ha declarat aquest divendres a les 12:58 del migdia, quan s'ha paralitzat la producció de la fàbrica per la seva possible vinculació amb l'alerta del passat 15 d'agost. Ara s'està estudiant quina possible connexió hi ha entre les dues empreses afectades: Magrudis, de Sevilla, i Sabores de Paterna.

Precisament aquest divendres s'ha conegut un altre cas de mort per listeriosi: un bebè que va morir el febrer amb només cinc dies després que la seva mare mengés carn entatxonada durant les festes de nadal del 2018, mentre estava embarassada.