La Guàrdia Civil ha alertat a través de les xarxes socials del perill que suposa viatjar amb la famosa "samarreta antimultes".

La samarreta en qüestió és blanca i té un dibuix a mida real que simula un cinturó de seguretat. Els conductors que se la posen aconsegueixen burlar els controls policials sense anar protegits.

Una crida a la sensatesa

La Guàrdia Civil ha demanat als conductors, a través del seu compte de Twitter, que "no es passin de llestos". Els agents asseguren que la samarreta "pot evitar una denúncia" però no salvarà cap vida en un accident.

Recomanen, com sempre, utilitzar el cinturó de seguretat i conduir amb prudència.

Fa anys que circula per Internet

La policia porta denunciant i insistint en el risc d'aquestes samarretes "antimultes" des del 2017, quan van començar a vendre's a diverses pàgines web.

Els venedors utilitzen noms i descripcions iròniques per captar més clients, com per exemple: "La samarreta recomanada per la Guàrdia Civil per conduir". Es pot comprar per diferents preus, que oscil·len entre els 12 i els 37 euros, aproximadament.

Conduir sense cinturó: segona causa de mort a la carretera

Segons la Guàrdia Civil, el 23% dels morts en accidents de trànsit no portaven posat el cinturó de seguretat. Aquestes dades les secunda la Comissió Europea, que assegura que conduir sense cinturó és la segona causa de mort a les carreteres.

Conduir sense cinturó suposa una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.