La popular empresa de mobiliari i parament Ikea ha retirat del mercat uns pitets molt populars però que amaguen un perill: poden asfixiar els nadons. L'empresa ha detectat que els botons que serveixen per tancar-lo poden desprendre's i, si els nens se'l posen a la boca, es poden ofegar.

L'empresa ha publicat un comunicat al seu web on explica que s'han detectat dos casos a Noruega i al Regne Unit on ha passat exactament això: els botons s'han desenganxat, el nen se l'ha posat a la boca i ha estat a punt d'asfixiar-se. Per sort, segons l'empresa, cap dels dos infants van haver de ser atesos per metges.

pitets ikea

Aquests són els pitets que s'han retirat del mercat per ser perillosos / Ikea

Segons sembla, el producte afectat és el lot de dos pitets Matvrå de colors vermell i blau. La cadena ha demanat a tots els clients que els hagin comprat que els portin a la botiga per a tornar-los o substituir-los per un producte similar, sense haver de presentar un rebut de compra. De fet, els mateixos pitets Matvrå amb uns altres colors, estampats amb fruites i verdures de colors verd i groc, no estan afectats perquè estan fets amb altres materials que sí que són segurs.

Venuts des de l'agost

Els pitets s'havien fabricat i estaven a la venda des del passat mes d'agost, i ara la cadena n'ha cancel·lat tant la fabricació com la venda d'aquests productes. 

pitet ikea boto

El botó del pitet es pot desenganxar i asfixiar els infants / Ikea

Ikea assegura que la seva prioritat és la qualitat però, sobretot, la seguretat dels seus productes, i que per això els sotmeten a proves internes i externes per garantir que compleixen la normativa i els estàndards de qualitat, i que, quan es detecta un possible risc, per mínim que sigui, retiren els productes, com ha estat aquest cas.