L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha ordenat que es retirin dos productes cosmètics venuts a la popular cadena de roba i accessoris Primark. La companyia n'ha retirat tots els lots perquè estaven contaminats microbiològicament.

Es tracta de dos 'primer water', utilitzades per hidratar la pell abans d'aplicar el maquillatge. Concretament, són les PS Prep & Perfect Watermelon Primer Water i la PS Prep & Perfect Primer Water Charcoal, que, segons Primark, si s'utilitzen en pells amb lesions de qualsevol tipus o entren en contacte amb els ulls poden provocar irritació o una infecció, sobretot en persones amb un sistema immunitari debilitat.

primer water esprais

Els dos productes afectats han estat retirats

Demanen que se'l torni

Primark ha retirat aquests dos productes després que, en l'anàlisi de diversos lots, s'hi hagi detectat la presència de microorganismes aerobis mesòfils en un límit superior al permès. Per això, l'AEMPS ha recomanat als consumidors que tinguin aquest producte que no l'utilitzin i que es dirigeixin a un establiment de Primark per a tornar-los. L'empresa els reemborsarà el cost del producte.

Per poder recuperar totes les unitats comprades pels consumidors, a més d'informar amb avisos a totes les botigues, l'empresa també ha inclòs un avís a la seva pàgina web i ha avisat les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes perquè en tinguin constància. Els productes es van vendre a les botigues de tot l'estat de l'11 de febrer al 30 d'agost d'aquest any.