El complement alimentari Volfort Cápsulas ja no podrà adquirir-se en l'estat espanyol. L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha decidit prohibir la comercialització i ha ordenat la retirada del mercat de tots els exemplars d'aquest producte que legalment podria considerar-se un medicament i en l'etiquetatge del qual no figuren dues substàncies que sí que són presents en aquestes càpsules, a més en prou quantitats com per restaurar, corregir o modificar una funció fisiològica exercint una acció farmacològica.

Engany

Segons estableix la Llei de garanties i ús racional dels medicaments i productes sanitaris, el sildenafilo i el tadalafilo -dues substàncies actives- en quantitats prou altes poden arribar a dur a terme la funció d'un fàrmac, per la qual cosa els productes que els continguin han de ser comercialitzats sota l'etiqueta de medicament. En el cas de Volfort Cápsulas, l'etiquetatge indica enganyosament que es tracta d'un complement alimentari fabricat a base de productes d'origen vegetal, informa El Español.

En cap moment no s'especifica que el producte conté aquestes dues substàncies, que estan indicades per combatre la disfunció erèctil mitjançant l'augment del flux sanguini del penis amb la inhibició selectiva de la fosfodiesterasa (PDE-5), el principi actiu de la qual també es pot trobar en fàrmacs com la Viagra. Aquests inhibidors estan contraindicats per a pacients amb problemes de cor (infart agut de miocardi, insuficiència cardíaca o arrítmies incontrolades), afectacions en la tensió (hipotensió o hipertensió arterial) o insuficiència hepàtica greu.

En risc

El fet que s'oculti en l'etiquetatge la presència d'aquestes dues substàncies actives pot suposar un gran risc per a persones vulnerables amb aquest tipus d'inhibidors, ja que poden donar lloc a reaccions adverses com afectacions cardiovasculars (infart, angina inestable, arrítmia ventricular, palpitacions, taquicàrdies, entre d'altres), informa l'AEMPS en un comunicat.