L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha ordenat la retirada de 128 audiòfons retroauriculars i intraauriculars Beltone i ReSound per un error en la seva programació.

Segons ha informat l'empresa que els fabrica, GN Hearing Care, s'han retirat els productes d'un determinat número de sèrie que es van reparar entre el 14 d'agost i el 5 de setembre de 2019.

Els audiòfons podrien augmentar el nivell de sordesa

Segons ha explicat l'empresa fabricant, els aparells tenen un problema amb el programa Service & Repair Tool, que captura i restaura les dades dels usuaris, informa Bolsamanía.

Així, els audiòfons reparats contenen alteracions en l'amplificació del so que poden exposar les persones que els utilitzen a un augment del grau de sordesa.

S'han retirat tots els productes

GN Hearing Care ha avisat els centres auditius d'Espanya on distribueix els seus audiòfons perquè en retiri els lots afectats. A més, l'empresa també ha donat instruccions sobre com procedir amb la seva retirada.

Des de l'AEMPS recomanen als centres i als professionals sanitaris auditius que verifiquin si els audiòfons que hagin pogut enviar a GN Hearing Care per a reparar entre els mesos d'agost i setembre es corresponen amb els números de sèrie afectats. Si és així, s'han de posar en contacte amb l'empresa per gestionar la seva devolució.

Els pacients també els han de verificar

Així mateix, l'AEMPS recomana als usuaris d'aquests productes que verifiquin si els seus audiòfons estan afectats. En cas afirmatiu, els pacients han de contactar amb el seu metge per procedir a solucionar el problema.