Una noia de 33 anys ha estat molt greu a l'hospital després d'una reacció que li ha causat la píndola anticonceptiva. La pacient ha patit dos coàguls de sang enormes als pulmons, i ha estat a punt de morir.

Els fets han passat al Regne Unit. La noia feia diversos mesos que utilitzava la píndola com a mètode anticonceptiu, però un matí, després de prendre'n una, es va desmaiar

Sense poder caminar

Segons ha explicat Lauren Dyer, la noia, quan va despertar al terra de casa seva, va descobrir que no podia caminar ni parlar. El seu germà va donar al veu d'alarma als serveis d'emergències, i la noia va ser traslladada immediatament a l'hospital, on va ingressar després que els metges li trobessin dos coàguls de sang, de mida considerable, als seus pulmons.

La seva condició li impedia respirar bé, i la noia va estar molt greu. Els sanitaris, després de realitzar-li diverses proves, van detectar que els coàguls els havia provocat la ingesta de la píndola anticonceptiva.

"No vaig tenir cap senyal d'advertència"

Quan Lauren va arribar a l'hospital, els metges van començar el procés de destrucció dels coàguls. Però, després de 24 hores, el seu estat encara no havia millorat. Per aquest motiu, els sanitaris li van fer prendre un medicament que el destrossés.

"El meu ritme cardíac era ridículament alt. Corria el risc de tenir problemes de cor en el futur si els coàguls no desapareixien aviat, perquè el meu cor s'havia eixamplat", explica Dyer. A més, segons ha especificat, tota aquesta situació va començar "sense tenir cap senyal d'advertència, només em vaig desmaiar. El normal és que els coàguls de sang comencin a les cames", diu.

Ja està millor

El tractament que li van donar in extremis va funcionar en uns 10 minuts, i en pocs dies Lauren Dyer va començar a millorar progressivament fins que, finalment, va rebre l'alta mèdica. La noia tenia un viatge de 12 mesos per tot el sud d'Àsia planejat, i, tot i la por que tenia d'haver-lo de cancel·lar, ha estat capaç de fer-lo.

Tot i això, no oblida que "sé que tinc sort perquè una noia va morir per un coàgul causat per la píndola. És important que les dones busquin altres opcions, sobretot si han estat prenent la mateixa píndola durant anys, ja que augmenta el risc de coàguls de sang", explica.