Ansietat, paranoies, episodis psicòtics, al·lucinacions i, fins i tot, esquizofrènia. Són els efectes que pot provocar el cànnabis sintètic – o marihuana sintètica –, un tipus de droga química que últimament s’ha posat de moda entre alguns joves.

Aquesta droga es ven com a substitutiu de la marihuana i d’altres drogues prohibides: el cànnabis sintètic és senzill i econòmic de fabricar i d'aconseguir, i no està ni regulat ni prohibit: per això, no sol haver problema en els controls on, d'altra banda, és difícil de detectar, segons La Opinión de Murcia.

Pot arribar a ser mortal

Les autoritats sanitàries han alertat que aquesta droga, molt desconeguda, pot tenir uns efectes més forts dels esperats i amb efectes secundaris que poden arribar a provocar la mort.

Els experts assenyalen que es tracta d’un substitutiu d’un producte suposadament natural com la marihuana, i que el fet que es faci en laboratoris, fan que sigui difícil controlar quins són els seus components reals, amb els riscs que això comporta.

A més, tot i que la base són substàncies fabricades per assemblar-se al THC, el component psicoactiu principal de la marihuana, sovint pot acabar barrejat amb altres drogues dures d'origen incert.