Els Mossos d'Esquadra han demanat màxima alerta davant d'una nova onada, els últims mesos, de la coneguda com a estafa del retrovisor. Aquest mètode per robar no és nou, però ara s'ha detectat que torna a utilitzar-se.

Es tracta d'un truc que utilitzen els criminals per aconseguir robar les targetes de crèdit i els seus codis de seguretat, i que sobretot afecta gent gran.

El truc comença amb un accident simulat: un cotxe xoca amb el de la víctima per simular el trencament d'un retrovisor, i pressionen per fer creure que la culpa del xoc la té la mateixa víctima.

Els Mossos recomanen no acceptar pagar diners en efectiu a desconeguts

A l'hora de fer la paperassa, els estafadors, sovint estrangers, posen algun problema i proposen que la víctima, com a suposada culpable de l'accident, pagui el cost de la reparació per estalviar-se la paperassa i els tràmits amb l'assegurança. Fins i tot, en algun cas, arriben a trucar un suposat agent de l'assegurança, que en realitat és un còmplice.

En definitiva, els estafadors acaben convencent la víctima que el que serà millor és pagar la reparació del retrovisor. És aleshores quan els estafadors acompanyen la víctima a un caixer, on aprofiten per espiar el PIN i, un cop el tenen anotat, roben la targeta de crèdit.

Els Mossos aconsellen no cedir mai a l'hora de realitzar pagaments en metàl·lic a desconeguts, i, en cas d'accident, trucar la pròpia assegurança. I, en cas de problema, també recomanen trucar el 112 i demanar l'assistència policial.