La Guàrdia Civil ha alertat d’una estafa que s’ha posat en pràctica aprofitant que les rebaixes van començar el passat 7 de gener. Es tracta del robatori per skimming, un mètode de clonació de targetes de crèdit.

En un tuit que ha publicat al seu compte de Twitter, la Guàrdia Civil alerta que durant aquesta època en què augmenta considerablement el consum i les compres, els delinqüents utilitzen la clonació de targetes per quedar-se amb la informació bancària del seu titular.

“Comencen les rebaixes! Quan realitzis el pagament, no perdis de vista la teva targeta”, aconsella la Guàrdia Civil.

Aquesta modalitat d’estafa es realitza just en el moment de la transacció, i reprodueix la targeta del comprador a través de la banda magnètica. Un cop obtinguda la informació bancària, aquesta s’utilitza de manera fraudulenta.

Consells a seguir si s'ha estat víctima de l'estafa

Hi ha una sèrie de consells que s’han de seguir si s’ha estat víctima d’aquesta estafa. El primer que s’ha de fer és revisar el resguard en el compte bancari per comprovar que la quantitat pagada és la correcta i que no hi ha cap càrrec posterior.

A continuació, cal comprovar el tiquet per certificar que l’import que ens han cobrat és el correcte. Finalment, la Guàrdia Civil recorda que davant de qualsevol sospita que hem estat víctimes de l’estafa cal denunciar-ho a la policia.

Què és l'skimming

Es coneix per skimming al robatori d’informació de targetes de crèdit i que es realitza en el moment de la transacció. El que es fa és copiar la banda magnètica d’una targeta de crèdit, de dèbit o de qualsevol altre tipus.

Els establiments més habituals on es realitza aquesta estafa és a bars, restaurants i benzineres, però també en caixers automàtics, on acostumen a actuar dues persones per robar a l’usuari de la targeta.

Una de les particularitats de l’skimming, i que el fa més perillós, és que és molt difícil de detectar per part del titular de la targeta.