La borrasca Filomena seguirà deixant neu a cotes baixes aquesta tarda, en el dia més fort del temporal al territori català.

Alerta de neu a cotes baixes

Segons informa el servei meteorològic de Catalunya, Meteocat, les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona segueixen en alerta vermella per precipitacions en forma de neu a cotes de menys de 100 metres, si bé al llarg de la tarda podrà pujar localment fins als 200 metres.

A la resta del territori, la cota de neu pujarà progressivament i se situarà entre els 500 i 600 metres, tot i que a punts de l'interior del nord-est es podrà mantenir entorn els 400 metres.

Nieve frontera Cataluña Aragón / Gemma Magrí

La cota segueix per sota dels 400 metres, tot i que es preveu una pujada durant la tarda i el pròxim diumenge / Gemma Magrí

Al Pirineu i Prepirineu Oriental es podran acumular gruixos superiors als 30 centímetres per sobre dels 800 metres.

A més, al massís del Port els gruixos de neu podran superar els 50 centímetres. És possible que la precipitació vagi acompanyada puntualment de tempesta al sud del territori.

La temperatura màxima serà lleugerament més alta de forma generalitzada a Catalunya, tot i que es mantindrà similar a punts de les Terres de l'Ebre. La mínima es mourà entre 1 i 6 °C a litoral central i entre 1 i -4 °C a la resta del territori.

El vent bufarà amb intensitat a la Catalunya Central i al sector central del litoral i prelitoral. De fet, les costes de Baix Llobregat i Barcelonès es troben en alerta vermella per onades de més de 4 metres aquesta tarda.

Diumenge de tornada a la calma

Segons les previsions, diumenge la Filomena marxarà dels cels catalans, pujant la cota de neu als 800 metres aproximadament -menys a zones de l'interior al nord-est i al sud, on voltarà els 400 metres- i deixant pluges disperses al sud del país i a tot el litoral, sobretot al nord-est.