El Reial Automòbil Club d'Espanya (RACE) ha suspès quatre models de cadiretes infantils per a cotxe, després d'haver-hi trobat substàncies perjudicials.

L'entitat va realitzar una anàlisi a 20 models diferents, dels quals quatre no van superar la valoració mínima que concedeix: una estrella.

Elevat contingut de substàncies perjudicials

Tal com indica el RACE al Segon Informe de Sistemes de Retenció (SRI) 2019, els tòxics dels quatre models s'han trobat als seus revestiments tèxtils. En dues de les cadiretes, la "Uppababy Taula i-Size", i la "Uppababy Taula i-Size + I-Size Base", s'hi ha trobat retardant de flama TCPP en quantitats superiors a les permeses en joguines.

D'altra banda, els altres dos models, el "Hauck IPRO Baby" i el "Hauck IPRO Baby + IPRO Base" contenen naftalina, una substància fàcilment volàtil.

Una de les cadiretes no és segura

Tal com ha pogut comprovar el RACE, el model "Hauck IPRO Baby + IPRO Base" ha suspès també la seva prova d'impacte frontal: tot i que retenen el cos, aquest es deixa anar una mica.

Quatre variables analitzades

El test que han suspès aquestes cadiretes mesura quatre paràmetres fonamentals: seguretat, facilitat d'ús, ergonomia i substàncies perjudicials.

Per tal de comprovar si aproven o no, es realitzen proves d'accidents amb maniquins, per veure si subjecten o no el cos. També es comprova la seva facilitat i senzillesa a l'hora d'utilitzar-les, així com es mira la seva comoditat i espai. Finalment, també es comprova que no tinguin un índex de substàncies perjudicials o tòxiques superiors al permès.

Les cadiretes, matèria de debat

Les cadiretes infantils per al cotxe són sovint matèria de dubtes i debats. La seva utilització, quina és la millor, si es poden utilitzar o no de segona mà... A aquest debat es va afegir, fa poc, el cas d'un bebè que va morir ofegat per la posició en què estava col·locat a la seva cadireta.

Cal prendre sempre precaucions amb els petits i deixar-se aconsellar pels experts.