Nova alerta alimentària. En aquest casa afecta al còctel natural de fruits secs de la marca Salysol, que es ven en forma de llauna de 80 grams. El lot afectat és el 32918 i la data de consum preferent que indica el producte és juliol de 2022.

L'alerta afecta els consumidors al·lèrgics als sulfits

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (Aesan) ha alertat sobre la presència de sulfits no declarats en l'etiquetat d'aquest producte que es ven als supermercats.

El proveïdor nacional de l'empresa afectada no va comunicar la presència d'aquest additiu, segons ha pogut saber ElCaso.cat i això va provocar que, en l'etiquetatge del lot afectat, no s'indiqués la presència del sulfit.

La presència d'aquest conservant és habitual, s'utilitza per allargar la vida útil dels aliments i ha de sortir obligatòriament a la llista d'ingredients, segons estableix la legislació espanyola.

L'Aesan recomana, com a mesura de precaució, que els consumidors que siguin al·lèrgics als sulfits i que tinguin el producte a casa, que s'abstinguin de consumir-lo. També indica que el consum del producte no comporta cap risc per a la resta de consumidors i han traslladat l'alerta a les autoritats competents en les diferents comunitats perquè es retiri el producte de la venda.