Ni rastre d'alcohol ni drogues il·legals. Aquest és el resum de l'autòpsia que s'ha fet a Diego Armando Maradona, el futbolista argentí que va morir el passat 25 de gener a Tigre, a l'Argentina. Sí que s'ha trobat a la sang del difunt psicofàrmacs, derivats de la seva teràpia d'abans de morir.

Venlafaxina, quetiapina, levetiracetam i naltrexona

Els informes sobre la mort de l'astre argentí han confirmat la troballa, en la sang i orina de Maradona, de venlafaxina, quetiapina, levetiracetam i naltrexona però en cap cas alcohol o qualsevol altre tipus de droga il·legal.

L'informe forense l'han fet responsables de la Policia Científica i l'han entregat als fiscals que porten la investigació de la mort del '10' argentí, segons ha explicat l'agència argentina Télam.

Medicaments per depressió greu i addiccions

Segons aquesta agència, citant fonts que són coneixedors de l'expedient forense de Maradona, la venlafaxina és una droga antidepressiva que s'utilitza per tractar trastorns d'ansietat; la quetiapina és un antipsicòtic també usat per a quadres de depressió greu i algunes addiccions; i el levetiracetam és un antiepilèptic que actua sobre el sistema nerviós central i pot produir somnolència i disminució de la capacitat de reacció.

La naltrexona bloqueja l'efecte dels medicaments opiacis i s'usa per a evitar l'abstinència a l'alcohol.

Maradona / FCBarcelona.es

Imatge d'arxiu de Maradona, amb la samarreta del FC Barcelona

Amb tota aquesta informació, que es suma també a les causes que segons els forenses van provocar la mort del futbolista, hauran d'ajudar a decidir si la mort de Maradona va ser inevitable o si hi va haver mala praxi en els darrers dies de vida del '10'.

Missatge de la filla de Maradona

Gianinna Maradona, una de les filles de Maradona, segueix sembrant dubtes sobre la mort del seu pare amb un missatge al seu Twitter: "Todos los hijos de puta esperando que la autopsia de mi papá tenga droga, marihuana y alcohol. No soy doctora y lo veía muy hinchado. La voz robótica. No era su voz. Estaba pasando y yo era la loca desquiciada".