Emilio Belanche és un home d'avançada edat i malalt que viu a l'Hostal Àvila de Saragossa des de fa un mes. Ara una de les seves veïnes vol trobar algun familiar seu perquè passi els seus últims dies en companyia.

La Celia Álamos viu, des de fa vuit anys, al mateix hostal que l'Emilio. Van entaular amistat, i ella l'ajuda en tot el que pot, perquè l'Emilio té dificultats per moure's.

"Sabia que era ell"

Un dia, Álamos va escoltar una ambulància que arribava a l'hostal, i va tenir un pressentiment: era l'Emilio.

Segons explica a l'Heraldo, va estar trucant "a tots els hospitals per esbrinar on l'havien ingressat". Li va costar, però finalment va poder esbrinar que el seu veí estava a l'Hospital Clínic Universitari Lozano Blesa. Va ser aleshores que es va determinar a buscar els seus familiars.

Una crida a la família

La dona assegura que vol trobar la gent propera de l'Emilio perquè no vol "que aquest senyor mori sol". I ha assegurat, dolguda: "Vivim en una societat inhumana".

La Celia ha intentat per tots els mitjans que l'Emilio li doni el nom o el contacte d'algun familiar, "però gairebé no pot parlar i cada vegada em diu alguna cosa diferent".

Una tasca complicada

Segons la dona, no sap ni quina malaltia pateix el seu veí, perquè no és familiar seu i els metges no li poden facilitar la informació. A més, no té cap fotografia de l'home per fer una cerca massiva.

Des de l'hostal on viuen els dos asseguren que els serveis socials i les infermeres saben la situació de l'Emilio, i també estan intentant trobar alguna persona propera que el conegui. De moment, però, no han tingut èxit.