Les festes de Nadal estaran enguany clarament condicionades pel coronavirus. Les reunions familiars tan habituals en aquestes dates es veuran afectades per la necessitat de mantenir les mesures per contenir la pandèmia. Per tant, convé seguir limitant els contactes socials. És per això que, davant del risc que les festes puguin ser un factor que propagui el virus, científics britànics han plantejat l'opció de posposar fins a l'estiu les celebracions familiars de Nadal. Fins i tot s'ha creat un document que ho estudia. 

Científics britànics plantegen posposar les trobades de Nadal fins a l'estiu

Com a mesura per contenir la segona onada de coronavirus, que ha obligat el Regne Unit a confinar-se fins al 2 de desembre, científics del govern britànic presenten l'opció de posposar les celebracions familiars de Nadal fins a l'estiu. Fins i tot, el Grup Assessor Científic per Emergències ha inclòs aquesta opció en un document oficial que tracta sobre estratègies positives per mantenir el control de les infeccions. 

El text inclou recomanacions per contenir la pandèmia, diverses alternatives per disminuir els riscos de contagiar-se i reduir l'impacte que té per a la salut mental dels ciutadans les restriccions imposades al país. Amb aquestes idees, els científics donen l'opció de fer activitats socials en un moment posterior a les dates que corresponen. Un exemple és el de planificar una reunió familiar a l'estiu en lloc de Nadal.

Mesa cena celebración Navidad / Pexels

Les mesures per contenir el coronavirus condicionen les tradicionals trobades familiars de Nadal. Els britànics ja suggereixen deixar-les per a l'estiu / Pexels

En tot cas, els experts avisen que aquelles persones que, per una qüestió emocional, els sigui pràcticament impossible evitar el contacte amb algú de fora de la seva llar, "cal que aquesta trobada sigui tan segura com sigui possible"

Canviar les abraçades per un gest de la mà sobre el cor

Per evitar riscos,  recomanen que els ciutadans prenguin mesures com ara fer una quarantena prèvia a una reunió i que aquesta no tingui un contacte proper i prolongat". A la vegada, el document recomana evitar el contacte físic a l'hora de saludar, i proposa canviar les abraçades per "un gest de la mà sobre el cor". 

Un altre document suggereix donar als joves incentius per facilitar que segueixin les restriccions, com ara facilitar dades gratis per al mòbil o bé serveis de videojocs gratuïts. I és que molts dels joves britànics entre 18 i 29 anys no compleixen la normativa anticovid.