El jutge té clar que l'acusat de matar Janet Jumillas no podia quedar en llibertat. Així ho ha deixat clar en la interlocutòria de presó que ha dictat després que el jove de 32 anys, Aitor G.P., hagi passat a disposició judicial.

Ell assegura que no té res a veure amb la mort de la noia de Viladecans però els Mossos i la fiscalia tenen clar que aquest jove del Prat de Llobregat, que feia poc temps que vivia a Cornellà, està darrere de l'homicidi de la noia que està desapareguda des del passat 13 de març.

foto aitor gos janet jumillas

Aitor G.P., amb el seu gos, a Cornellà. / Facebook

I pels investigadors no només la va matar; també n'ha amagat el cadàver i a hores d'ara encara no ha confessat on la va amagar. No ha declarat, només ha dit que Janet Jumillas "era amiga meva" i que "jo no li volia cap mal". L'amic de la Janet, però, dormirà a la presó mentre els investigadors segueixen buscant el cadàver i que col·labori.

Poc conegut al barri de Cornellà

Feia pocs mesos que s'havia instal·lat al pis del carrer Ramon Sala i Massaguer on, segons recull el jutge, vivia amb la seva parella. Els veïns expliquen a ElCaso.cat que no el tenien vist massa, com a màxim, d'"hola i adeu". Hi passa molta gent i els darrers anys el pis, de pocs metres quadrats amb una terrassa dels mateixos metres quadrats, ha tingut bastants llogaters diferents. És propietat d'un home de Cornellà que viu a la Rambla, expliquen els veïns.

Aitor i la seva parella tenien una barbacoa i diverses plantes en aquesta terrassa que dóna al carrer i que un manetes del barri els hi va tapar amb una tanca de color verd. Volien guanyar privacitat. Els veïns, com és normal, no van sospitar res de l'home que avui ha ingressat a presó. "Sempre saludava" i no havia tingut temps de tenir problemes.

janet jumillas cientifica tres - efe

Agents dels Mossos a la terrassa del pis de Cornellà. / Efe

Ni recorden haver sentit sorolls el 13 de març, el darrer dia que es va veure amb vida Janet Jumillas. Un dia una furgoneta va descarregar sacs de terra negra. Els veïns tampoc van sospitar. Les grans jardineres de la terrassa necessitaven terra. Res fora de res normal d'una parella jove com moltes de les que viuen en aquests carrerons del barri de Riera de Cornellà.

Pare, feines precàries i antecedents per drogues

D'una relació anterior Aitor té un fill. L'home, abans de ser detingut per aquest presumpte crim, ja havia tingut problemes amb la justícia, tot i que de baixa intensitat, tal com han confirmat fonts de la seva defensa. Antecedents per salut pública, ha confirmat el seu advocat.

janet jumillas detingut carrer - efe

Aitor G.P., sortint del pis de Cornellà, detingut pels Mossos. / Efe

Ara mateix, i així ho fa constar el jutge en l'escrit que envia a presó a Aitor G.P., l'home no tenia cap feina. Abans, n'havia anat encadenant, amb moltes èpoques sense, algunes de precàries: restaurants, operari en fàbriques i també al món de la nit.

Els familiars de la noia ja sospitaven d'ell

El germà de Janet Jumillas va explicar pocs dies després de la desaparició de la noia que sospitaven d'un home que vivia a Cornellà i que feia poques setmanes que havia començat a veure's amb la seva germana. Fernando Jumillas, germà de la noia que els Mossos donen per morta, està convençut que l'assassí de la seva germana és aquest home.

Els Mossos des del març que anaven darrere d'ell

Les sospites dels Mossos no són noves ni recents. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, de final del mes de març que els agents de la Unitat Central de Desapareguts que van començar a seguir la pista d'Aitor G.P. Escoltes telefòniques, registre de xarxes socials i seguiments per GPS dels vehicles del jove van permetre als investigadors anar tancant el cercle.

Esperaven que cometés un error però no ha caigut ni ha indicat on era el cadàver de la noia. Sí que per escoltes telefòniques van poder confirmar que havia matat a la dona. La sang que els agents de la policia científica van trobar al pis va confirmar que la noia està morta i que ell n'és el presumpte autor. Està acusat policialment i judicial d'un delicte d'homicidi i de la posterior ocultació del cadàver de Janet Jumillas.