Només entrar per la boca del metro l'olor a claveguera traspassa la mascareta i inunda les fosses nasals. En passar el control de bitllets, la pudor s'intensifica i es comença a sentir el clàssic so de l'aigua caient a terra, com si es tractés d'una petita cascada.

Aigües fecals metre|metro Barcelona - Roberto Lázaro

La fuita d'aigua a l'estació de metro de Sants-Estació és constant i l'olor insuportable / Roberto Lázaro

I en arribar a l'andana ja es pot veure in situ el repulsiu motiu, una fuga constant d'aigües fecals entre les dues vies del metro, una avaria que segons diversos usuaris del transport fa més d'un mes que va començar sense que ningú li hagi posat encara remei.

L'aigua fecal arriba a les escales mullant els usuaris

L'avaria es troba en la transitada estació de Sants de Barcelona, en la Línia 3, en la part de les andanes que donen a la sortida del carrer Numància. "És fastigós. Fa olor d'escombraries podrides", afirma una usuària habitual del metro.

A més, si algú opta per pujar caminant en lloc d'utilitzar les escales mecàniques té moltes opcions de notar com petites gotes d'aigua fecal li cauen al cap i el rostre, una sensació realment fastigosa.

Aigües fecals metre|metro Barcelona - Roberto Lázaro

L'aigua cau de forma constant i fins i tot esquitxa a la zona de les escales, mullant els usuaris / Roberto Lázaro

TMB puntualitza que és una incidència de l'empresa municipal de clavegueram

Qüestionats per ElCaso.cat sobre una incidència que està indignant els usuaris del metro, TMB admet conèixer l'avaria, encara que puntualitza que la seva reparació no depèn d'ells. "Hi ha una incidència en la xarxa de clavegueram a l’exterior de la xarxa de metro que per proximitat afecta el vestíbul secundari de l’estació Sants Estació de la L3", afirmen des de TMB.

"En tenir coneixement vam contactar amb l'empresa municipal de clavegueram i ens consta que està preparant actuacions per resoldre la incidència.", conclouen.