El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, alerta que estan detectant un mateix patró darrere moltes de les agressions a persones LGTBI en els primers mesos d'aquest any. "Les cometen joves i adolescents, tots homes; sobretot a Barcelona, al Raval i a l'Eixample; en zones d'oci i en cap de setmana, en el moment en què joves LGTBI van de festa o en tornen", ha afirmat en una roda de premsa Rodríguez, que ha demanat "mesures efectives de forma urgent". També ha advertit d'un augment dels atacs, insults i altres discriminacions contra persones LGTBI que estan rebent a l'observatori. En el que portem d'any, l'OCH ha atès 74 incidències mentre que en tot el 2018 en van ser unes 110.

Agressions en cap de setmana

Rodríguez ha mostrat la preocupació pel patró que estan detectant que hi ha darrere de les agressions contra persones de la comunitat LGTBI i que fins el 2019 no s'havia manifestat de manera tan clara, si bé sí que tenien identificat que el "punt àlgid" dels atacs es produïa en caps de setmana. "Són agressions al voltant de l'oci LGTBI, a la ciutat de Barcelona. No vol dir que totes les víctimes visquin a la ciutat, sinó que vénen de festa a Barcelona", ha assenyalat. 

Aquest patró precisament seria el de l'atac que va patir una parella al Parc de Joan Miró de Barcelona el primer cap de setmana de juny. Rodríguez s'hi ha referit per criticar el comunicat dels Mossos d'Esquadra en què informaven que investigaven l'agressió com un robatori violent. "Sobretot perquè les víctimes van tenir en tot moment la percepció que no es tractava d'un robatori i encara no se n'han detingut els autors", ha afirmat. 

Agressions contra gais o robatoris?

"Creiem que això crea desafectació a l'hora de denunciar", ha lamentat el president de l'OCH, per afegir: "És molt important evitar pronunciaments que posin en qüestió les versions de les víctimes". Sobre l'agressió al Parc de Joan Miró, el president de l'OCH també ha avançat que la denunciaran a la Fiscalia. 

El president de l'observatori ha alertat que les agressions, insults, amenaces i altres tipus d'atacs han augmentat aquest any sobretot a la ciutat de Barcelona, si bé no n'ha donat més detalls ja que tenen previst fer una roda de premsa en els propers dies per mostrar-ne una radiografia més completa.

Més agressions que mai

Sobre les últimes agressions de què han tingut coneixement, Rodríguez ha assenyalat que dos nois que tornaven a casa van ser atacats per un grup de vuit joves el 24 de maig, a la matinada, a la zona de Drassanes i que aquesta setmana han presentat la denúncia als Mossos d'Esquadra. També, uns joves han denunciat que van patir una agressió, insults i el robatori d'un mòbil a la plaça de Sant Agustí, al Raval, diumenge passat, un atac que la Guàrdia Urbana de Barcelona està investigant.