Els tres fets violents que aquest dimarts s'han registrat a Balaguer i Bellcaire d'Urgell (la Noguera), que en un primer moment semblaven que no estaven relacionats, sí que estan relacionats i tenen un protagonista molt conegut al poble de Bellcaire: en Cuqui.

És un home d'uns 45 anys que viu al poble i que avui, a primera hora del matí, s'ha dedicat a sembrar violència entre els seus veïns. No ha estat un atac aleatori. Amb totes les víctimes hi mantenia algun tipus de relació, d'ara o antiga. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets, però diversos veïns al cas dels episodis de violència han explicat a ElCaso.cat què ha passat.

Crònica de tres atacs violents amb un sol protagonista

Al voltant de les vuit del matí l'home s'ha presentat a casa d'un exveí amb una pistola i ha disparat diversos trets a l'aire amb una arma curta al carrer Escoles de Balaguer, on ell havia viscut.

Després, al mateix carrer, ha colpejat un home al cap, que, segons ha pogut saber aquest mitjà, era el pare d'un conegut seu. Uns veïns l'han pogut retenir fins que ha arribat la policia, que l'ha detingut.

Brutal agressió a un home que l'havia contractat feia temps

Aquest mateix matí també han aparegut dues persones més amb ferides, però en aquest cas a Bellcaire d'Urgell. Un home ha estat trobat per un treballador municipal molt mal ferit al camí de la Verge de les Sogues, a tocar de la zona urbanitzada. L'home estava estirat a terra, semiinconscient i presentava un fort cop al cap.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) l'ha traslladat, molt greu, a l'hospital Arnau de Vilanova. Segons la policia, segueix molt greu, tot i que ara mateix no es pateix per la seva vida.

Precinto Mossos d'Esquadra

Els tres ferits, víctimes presumptament del Cuqui, tenien forts cops al cap, segons la policia / CME

Els Mossos asseguren que la víctima no portava documentació, però fonts no oficials han explicat a ElCaso.cat que es tracta d'un home que havia contractat, amb anterioritat, l'home, el Cuqui, i que tenien "comptes pendents". La policia catalana s'encarregarà d'aclarir la relació entre els dos, víctima i botxí, i també el mòbil d'aquesta violenta agressió que l'ha deixat molt malferit.

Cops al cap a una dona que no el deixava entrar al bar

També al matí un veí ha trobat una dona d'uns 70 anys mig lligada abandonada en un edifici dels afores de Bellcaire, al carrer de Lleida —prop del camí on s'ha trobat també l'home ferit—. La dona cridava i un veí que passejava el gos l'ha vist i l'ha pogut socórrer.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, la dona és la mare del propietari del restaurant Pizzeria Da Giovanni, al carrer principal del poble. Al matí, quan la dona ha arribat en cotxe per obrir el bar, el Cuqui, presumptament, l'ha assaltat i se l'ha emportat cap als afores del poble.

Allà li ha donat cops al cap. Tot i que també està ferida greu, no es pateix tampoc per la seva vida. Segons han explicat fonts properes a la investigació, la relació entre l'agressor i la víctima, d'uns 70 anys, és que fa temps que li havien prohibit entrar al bar perquè era "problemàtic".

Calle Lleida Bellcaire Urgell

Imatge de l'edifici del carrer de Lleida on s'ha trobat la dona de 70 anys agredida, presumptament, pel Cuqui / GoogleMaps

Investigació oberta per saber què ha portat l'home a atacar els seus veïns

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara mateix els tres fets violents d'aquest matí en aquests dos pobles de la Noguera sota un mateix patró i amb un sol protagonista, el Cuqui. Les tres víctimes presenten cops al cap i sembla que tots els agredits tenien o havien tingut relació amb aquest home, de nacionalitat espanyola i d'uns 45 anys, veí de Bellcaire d'Urgell.

Els antecedents violents del Cuqui

Els veïns han explicat a ElCaso.cat que es tracta d'un home violent que no és el primer cop que protagonitza incidents. Fonts de la investigació asseguren que l'home pot haver patit alguna mena de trastorn psiquiàtric que el pot haver portat a actuar així, de manera molt violenta, contra les tres víctimes.

S'espera que les investigacions policials, encara en marxa, ajudin a posar llum a la foscor i confirmar que en Cuqui és el responsable de les tres agressions. Després de ser detingut per la policia de Balaguer, l'home ha passat a disposició dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec del cas i que el poden arribar a imputar, segons avancin les diligències, de tres possibles delictes d'homicidi dolós en grau de temptativa.